Història del CP Voltregà
50 anys teixint la vida d'un poble

El Club Patí Voltregà va néixer el l’1 de novembre de 1955 per obra de Victoriano Oliveras de la Riva.

L’hoquei va arribar a Sant Hipòlit poc després que arribés a Catalunya i hi va arrelar de manera contundent.

Des de llavors, al voltreganès no s’ha deixat mai de patinar ni de viure amb passió un esport com és l’hoquei.

Victoriano Oliveras de la Riva, natural de Barcelona, era nebot de la família que des de principis del segle XX es feu càrrec de la fàbrica de filatura de la Gleva i que passà a anomenar-se Indústries Riva. La bona relació amb els seus oncles va propiciar que entrés en contacte amb el voltreganès i acabés molt vinculat amb el poble. Victoriano era un gran amant de l’esport i en un principi va col·laborar de manera directa en el Club de Futbol Voltregà. La seva obsessió, però, era crear una entitat d’hoquei i ho aconseguiria l’any 1955. Per això va construir unes instal·lacions noves, amb una pista, un patinòdrom i un bar que feia de seu social. De seguida aquest esport va arrelar al poble, els nens van oblidar-se de la pilota i es van dedicar als patins.

El CP Voltregà va créixer molt ràpidament i en pocs temps ja va assolir la màxima categoria. Des d’aleshores no l’ha deixat mai, juntament amb el F.C. Barcelona, i pot presumir de ser un dels històrics de l’hoquei català, espanyol, europeu i mundial. Els seus anys daurats van ser els 70, quan va afegir als títols que ja tenia 2 Lligues, 2 Copes d’Europa i 2 Copes del Rei. Tot i els èxits, però, també s’han passat èpoques difícils. La professionalizació de l’hoquei i el final del mecenatge de la família Oliveras de la Riva va suposar un fort cop per al Club, al qual li costava assolir el nivell econòmic dels seus rivals. La dificultat per mantenir els jugadors o de fitxar-ne de nous provocà que molts joves de la pedrera arribéssin prematurament al primer equip. Tot i els problemes, però, el Club ha aconseguit mantenir la categoria, ha arribat a moltes finals, en va guanyar una la temporada 2001-02 emportant-se la Copa de la Cers en una final vibrant, i pot presumir de tenir una de les millors escoles del món. D’ella n’han sortit i en surten grans jugadors que arriben a equips de primera línia. Precisament l’Escola del C.P. Voltregà és una de les més prolífiques i envejades de l’hoquei mundial.

Amb 50 anys de vida a l’esquena el Voltregà no ha deixat mai de viure l’hoquei com ho van fer aquells primers joves que van posar-se uns patins. La seva història està plena d’anècdotes, de vivències, de companyonia, d’èxits, de patiment i, sobretot, de sentiment. Entendre què sent la gent de Sant Hipòlit només es pot saber si es viu.

Si voleu saber més coses sobre la història del CP Voltregà ho trobareu tot al llibre: Club Patí Voltregà, 50 anys teixint la vida d’un poble de Pere Casas i Trabal i pròleg de Ramon Besa. Allà hi podreu trobar el què us hem explicat i molt més.

llibre_pere_casas

Si esteu interessats en adquirir el llibre, envieu un correu electrònic a info@cpvoltrega.com i us en donarem les instruccions